Translate

четвъртък, 4 юли 2013 г.

Сладкиш с карамелени праскови

За тестото:

4 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
1 бакпулвер

За карамела:

1 чаша захар 
50 г масло
4-5 праскови в зависимост от големината им
Разтопете карамела с маслото в тавичката, в която ще печете. Наредете нарязаните на полумесеци праскови (по желание обелени) и залейте със сместта, която сте приготвили по следния начин: 



Разбиваме с миксер яйцата и 1 чаша захар за около 7-8 минути или докато се образува пухкав крем. Добавяме пожелание  есенция ром или ванилия. Смесваме в отделна купа брашното и бакпулвера, добавяме постепенно към яйчената смес и разбъркваме добре. Добавяме нарязани орехи (по желание)  и отново разбъркваме.

Загряваме предварително фурната на 160 С.

 Печем 35-40 мин на въртящ въздух. След като извадим от фурната, отлепяме внимателно с остър нож сладкиша от стените на тавата и обръщаме в подходящ поднос.





Няма коментари: