За тестото:
4 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно
1 бакпулвер
За карамела:
1 чаша захар
50 г масло
4-5 праскови в зависимост от големината им
Разтопете карамела с маслото в тавичката, в която ще печете. Наредете нарязаните на полумесеци праскови (по желание обелени) и залейте със сместта, която сте приготвили по следния начин:
Разбиваме
с миксер яйцата и 1 чаша захар за около 7-8 минути или докато се
образува пухкав крем. Добавяме пожелание есенция ром или ванилия. Смесваме в
отделна купа брашното и бакпулвера, добавяме постепенно към яйчената
смес и разбъркваме добре. Добавяме нарязани орехи (по желание) и отново
разбъркваме.
Загряваме предварително фурната на 160 С.
Няма коментари:
Публикуване на коментар