Translate

неделя, 14 юли 2013 г.

Bisous



Лято е, поляната е зелена, птичките пеят, слънцето е жарко и сенчицата е любима. Ето защо Ви предлагам една добре охладена и топяща се в устата торта, с романтичното име
Bisous”
За блата:
Вариант А:
-3 яйца        
-3 с.л захар
-3 с.л. брашно

Жълтъците разбивате със захарта до побеляване, прибавяте пресятото брашно и внимателно, като бъркате със шпатула само по посока на часовниковата стрелка, разбитите на сняг белтъци. Изпичате в предварително загрята на 160 гр с въртящ въздух фурна.
Вариант Б:
И тъй като е лято и на никой не му се седи край печката, а всеки наднича по-скоро  в хладилника, реших да Ви предлагам и 

ватиант Б, с какъвто винаги трябва да разполагаме, нали така?!
-1 готов единичен блат от магазина
За целувките:
Вариант А:
-4 белтъка , престоели 1 денонощие в хладилника и 2 часа на стайна температура
-24 с.л. захар

-при нужда 1ч.л. лимонов сок
-1 щипка сладкарска боя

Разбийте целувчената смес, отделете малко количество от нея , към което прибавете оцветителя. Намажете с оцветената смес страните на сладкарски пош (от вътрешната страна, разбира се) и го напълнете с бялата смес. Шприцовайте целувките върху хартия за печене и сушете 2 часа на 90 гр с въртящ въздух.
Вариант Б:
-2-3 пакета готови целувки

За крема:
-250 гр краве масло
-200гр пудра захар
 
-1 ванилена захар
-250 гр крема сирене
-2-3 супени л. Течна сметана(или прясно мляко)
Разбийте маслото с пресятата пудра захар и ванилията на пухкав крем, добавете крема сиренето , а после и сметаната(млякото), като разбивате след всеки продукт.
Вариант Б:
-уффф, нямаме такъв
Поставете блата във форма с подвижно дъно, сиропирайте го с 3-4 лъжици сок от компот или друг плодов сок, намажете го обилно с крема, наредете 1 ред целувки, залейте с останалия крем, разнесете равномерно със шпатула и декорирайте с останалите целувки. Оставете в хладилника да стегне и поеме соковете, по-възможност една нощ. Извадене тортата от формата и облепете страните и с кокосови стърготини.
Чаша фрапе-кафе е отличния акомпанимент за “Bisous”.

Няма коментари: