Translate

вторник, 30 юли 2013 г.

Кюфтета фрикасе

Разглеждах си рецептите, чудейки се на какво на сготвя тази чудесна каймичка и много ме съблазни "Пиле фрикасе"http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/03/blog-post_12.html. Е, да де ама нали имам каймичка?! Какво пък, нека са кюфтета фрикасе.
За омесване на каймата:
1 кг кайма 60/40(тел./св.)
2 филии бял хляб, накиснат във вода и отцеден
2 глави стар лук настърган

2 жълтъка
сол
чер пипер млян
чубрица(или мащерка)
2с.л. кисело мляко
За фрикасето:
сол, чер пипер на зърна, 1кубче зеленчуков бульон
4с.л.брашно
чисто масло(или зехтин)
2  жълтъка 


 200гр кисело мляко
2скл чесън, пресован
сока на 1 лимон (по желание)
сибулет , ситно нарязан за поръсване
Омесвате каймата, оформяте не големи кюфтета, овалвате ги в брашно и ги пускате за 3-4 мин, колкото да се запечатат в вряща със солта, черния пипер и зел.бульон вода. Вадите ги със решетеста лъжица и ги нареждате в голяма тава,

 която поставяте в предварително силно загрята фурна да се запекат.






Запържвате брашното в маслото или зехтина, като бъркате непрекъснато, разреждате с приблизително 700мл от бульона, получен при бланширането на кюфтетата. Отделно разбивате жълтъците с киселото мляко и ги прибавяте към получения сос, който вече сте дръпнали от огъня.Овкусявате с лим. сок и пресования чесън.Поднасяте, като поръсвате със ситно нарязан сибулет.



Няма коментари: