Translate

четвъртък, 18 юли 2013 г.

Чийзкейк без печене




Чийзкейк без печене
10 порции
:
Стъпки за приготвяне

Бисквитите се натрошават на ситно. Разтопеното масло се смесва с тях и с така получената смес се покрива дъното на форма с диаметър 26 см. Остава се в хладилника докато приготвите крема. Крема сиренето се разбива с пудрата захар, а готварската сметана се разбива на крем. Към нея се добавя кристалната захар. Двата крема се смесват и към тях се добавя разтвореният на водна баня желатин, разбива се хубаво.
Извадете формата от хладилника и сложете крема върху основата, загладете го и отгоре сложете сладкото. После го поставете отново в хладилника да стегне за 4 ч.

Продукти

За основата:
2 пакет чаени бисквити - използвах "Еверест" с масло - 220 гр.
100 гр. меко масло

За крема:
3 бр.крема сирене(всяко пакетче от 125 гр., общо около 375 гр.)
5 с.л. пудра захар
200 ml. готварска сметана
5 с.л. кристална захар
1 бр. желатин
За намазване:
1 бурканче конфитюр
Публикуване на коментар