Translate

сряда, 21 август 2013 г.

Cornets d'amour


Разстелете листа бутер тесто /http://www.kulinarno-joana.com/2011/04/puff-pastry/ и го нарежете на ленти дълги 20см и широки 2см.
Навийте ги внимателно като ги застъпвате леко около формите /ако нямате, може да си направите по стария и изпитан метод на нашите майки и баби, които ги правеха от капачките на стъклените бурканчета кисело мляко, е сега ги няма тези алуминиеви капачки, но вече има фолио с всякаква дебелина/.
Може да не е много правилно граматически да слагам тези мои лирични отклонения в скоби, но така ми идва отвътре.
Навлажнете с четка, потопена във вода само горната част и оваляйте в кристална захар. Наредете в застлана с хартия за печене тава, на достатъчно разтояние една от друга
и печете в предварително загрята на 200гр с въртящ въздух фурна до леко потъмняване, но без да изчаквате захарта да се карамелизира.

Това може да отнеме не повече от 15-тина минути, но под наблюдение. Отделете формичките/но докато са топли или като изстинат?/, оставете да се охладят добре/аз ги приготвям от предния ден/ и напълнете с основен сладкарски крем, също добре охладен, който сте приготвили по тази рецепта:
 http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/12/blog-post.html


1 коментар:

Роси каза...

Прекрасни са,толкова да ги обичам,Петя!