Translate

събота, 17 август 2013 г.

Кус-кус със зеленчуци


Винаги ми е било трудно да измислям гарнитурите. Все нещо се върти около картофи и ориз. Този кус-кус без варене е един превъзходен вариант. Приготвя се, като се залива в съотношение 1 към 1 с вода. Може да се гарнира с всякакви зеленчуци, както и с колбаси и пилешко, а и друго месо. Вкусен е и топъл, и студен. Днешния вариант се поднася добре охладен към барбекюто в горещите летни дни.
-1 ч.ч. кус-кус
-1ч.ч. вода
-15 маслини зелени с чушка, нарязани на филийки
-2 моркова, нарязани на ситни кубчета
-15-тина мариновани арпаджика, наситнени
-1 краставица, нарязана на ситни кубчета
-2 сварени яйца, нарязани на ситно
-сока от 2 лимона, заедно със сърцевината
-сол
-черен пипер, млян
-зехтин
-1 връзка сибулет
-1 връзка магданоз

Няма коментари: