Translate

неделя, 18 август 2013 г.

Патладжан с млечен сос


-2 големи патладжана
-сол
-брашно за овалване
-зехтин за изпържване
За соса:
-2 с.л. зехтин
-2с.л. брашно
-2 ч.ч. прясно мляко
-сол
-черен пипер
-500 гр кисело мляко
За дресинга:
-3-4 скилидки чесън
-3-4 с.л. ябълков оцет
щипка сол
Нарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги оставете да се отцедят.
Изпържете ги, оваляни в брашно в силно сгорещена мазнина и ги сложете във фурната на 100гр за около 30 мин или докато приготвите соса.
Запържете брашното във зехтина, разредете с прясното мляко на стайна температура, посолете, опеперете/както обичат да казват французите/ и варете, при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Дръпнете от котлона и прибавете киселото мляко. Залейте патладжаните първо със соса, а отгореи с дресинга, приготвен от пресования чесън и оцета/+щипка сол, но внимавайте, защото сложихме сол и на патладжаните и на соса/ и поднесете.

Няма коментари: