Translate

понеделник, 5 август 2013 г.

Рустик по френски или ябълков тарт с бутер тесто


1 лист бутер тесто
http://evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=304:homemadepuffpastry&catid=4:butertesto&Itemid=6
7-8 ябълки(зависи от големината им)
пудра захар(според това дали ябълките са кисели или сладки)
канела
ванилена захар
кайсиево сладко за намазване(по желание)
Покрийте дъното на форма за тарт с листа бутер тесто, като оставите голям борд и го надупчете с вилица, за да не се надуе прекалено. Обелете ябълките (пробвала съм и с необелени, но кората им стана много жилава, сигурно зависи и от сорта), нарежете ги на тънки полумесеци, овкусете ги в купа с пудрата захар, канелата и ванилената захар, наредете ги като ги застъпвате върху тестото и печете до зачервяване.
След като извадим от фурната можем да нанесем с четка кайсиево сладко, но съвсем не е задължително.

Няма коментари: