-600 gr кайсиеви рула/може и да си ги направите, но това е тема на цяла отделна публикация/
250 мл прясно мляко
150 г захар
3жълтъка
2 ванилии
1 пакетче агар-агар
250 мл сметана
3 белтъка
Начин на приготвяне:
1. Млякото се кипва с ванилиите, агар-агара и 50 г захар. Разбърква се няколко пъти. Отдръпва се от огъня.
2.
Жълтъците се разбиват много добре до пухкавост с вторите 50 г
захар. На тънка струя към тях се прибавя млякото. Разбърква се ритмично.
Връща се на огъня, бърка се непрекъснато с тел докато сместа се
сгъсти.
(Внимавайте да не заври, защото може да се пресече.) Оставя се
настрана.
3. Сметаната се разбива до пухкавост (внимавайте да не я преразбиете,
защото ще стане на масло) и с помощта на гумена бъркалка се смесва нежно
със започналия да се сгъстява крем.
4. Накрая прибавяме и белтъците, предварително разбити на твърд сняг с третите 50 гр захар, като размесваме внимателно, бъркайки само в едната посока.
Покрива се с прозрачно фолио дъното на подходяща купа и се нареждат плътно тънки филии от рулото, излива се крема, изчаква се да стегне и върху него се нарежда плътен ред от филиите руло.
Оставя се 1 нощ в хладилник и се обръща върху подходяща тортена чиния. Благодарение на фолиото обръщането става лесно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар