Translate

събота, 10 август 2013 г.

Торта Аля

-600 gr кайсиеви рула/може и да си ги направите, но това е тема на цяла отделна публикация/

Баварски крем 

250 мл прясно мляко 

150 г захар 

3жълтъка 

2 ванилии

1 пакетче агар-агар

http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/11/blog-post_9420.html  

250 мл сметана 

3 белтъка

Начин на приготвяне:

1. Млякото се кипва с ванилиите, агар-агара и 50 г захар. Разбърква се няколко пъти. Отдръпва се от огъня.
2. Жълтъците се разбиват много добре до пухкавост с вторите  50 г захар. На тънка струя към тях се прибавя млякото. Разбърква се ритмично. Връща се на огъня, бърка се непрекъснато с тел докато сместа се 
сгъсти. (Внимавайте да не заври, защото може да се пресече.) Оставя се настрана.
3. Сметаната се разбива до пухкавост (внимавайте да не я преразбиете, защото ще стане на масло) и с помощта на гумена бъркалка се смесва нежно със започналия да се сгъстява крем.
4. Накрая прибавяме и белтъците, предварително разбити на твърд сняг с третите 50 гр захар, като размесваме внимателно, бъркайки само в едната посока. 
Покрива се с прозрачно фолио дъното на подходяща купа и се нареждат плътно тънки филии от рулото, излива се крема, изчаква се да стегне и върху него се нарежда плътен ред от филиите руло.
Оставя се 1 нощ в хладилник и се обръща върху подходяща тортена чиния. Благодарение на фолиото обръщането става лесно.

Няма коментари: