НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 яйца /3 жълтъка + 3 белтъка, другите 3 отделяте за белтъчния крем/
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно /препълнена/
за сиропа:
1/2 ч.ч. захар
125 гр масло
2 с.л. какао
за крема:
3-те отделени белтъка
9 с.л. захар/ може пудра, по-лесно е, но и с кристална става/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В застлана с хартия за печене се
изсипва разбитата смес за блата. Пече се в умерено загрята
фурна около 30 минути.
След като се изпече блата се обръща върху сервизна чиния.
Надупчваме го с дървен шиш, оставяме да изстине и сиропираме със сиропа/топъл, но не горещ, че тази монахиня е наречена жадна, защото изпива всичко/:
Прясното мляко за сиропа го кипваме заедно със захарта и като
го отнемем от огъня се прибавят маслото и какаото. Сиропираната
торта се намазва с белтъчения крем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар