Translate

събота, 3 август 2013 г.

И моята лесна шоколадова торта

3 шоколадови платки http://petyakeranova.blogspot.ch/2013/08/blog-post_8228.html
100 гр стафиди, предварително накиснати в ром или коняк
200 гр смлени лешници
За крема:
650 гр маскарпоне
200 гр захар
200 гр течен шоколад, с лешников вкус






Разбивате маскарпонето със захарта, отделяте малка част за декорацията, а към останалата прибавяте течния шоколад и отново разбивате. Слагате първата платка, намазвате обилно с крема, поръсвате със смлените лешници и разпределяте половината от набъбналите стафиди. Слагате втората платка и повтаряте процедурата.

Захлупвате и последната платка и обилно намазвате тортата с крема.
Пълните в шприца предварително отделеното маскарпоне и  след това веднага, преди да е засъхнала направете равномерни кръгове с белия крем като започнете от средата, после с клечка дръпнете черта първо от бордюра до средата, а после от средата до бордюра и така докато обиколите тортата. Тази паяжина, която се образува е типична за торта Естерхази, само че там върху бяла основа се прави шоколадова паяжина, но ми е любима, освен това е лесна и ефектна, затова я избрах и за моята лесна шоколадова торта.


 

Няма коментари: