Translate

неделя, 11 август 2013 г.

Тарт с бадемов крем /frangipane/ и кайсии

За основата:              http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/03/pate-brisee.html
- 1 кг кайсии, изчистени от костилките и разполовени

- За бадемовия крем: 
  • 100 гр масло
  • 1/2 чаша (100 гр) пудра захар
  • 1 яйце
  • 1 жълтък
  • 1 чаша (100 грама) бадемово брашно
  • 1/4 чаша (40 гр) брашно
  • Разбийте маслото със захарта на пухкав крем, добавете яйцето и жълтъка, отново разбийте. Сипете бадемовото брашно и брашното и разбъркайте с дървена лъжица да се смесят добре.
  • Изсипете сместа върху основата, загладете и наредете кайсиите, като леко ги притиснете, за да хлътнат наполовина в крема.
  • Печете в предварително загрята на 180 гр с въртящ въздух фурна 30мин. 

Няма коментари: