Translate

събота, 17 август 2013 г.

Ноазетки

За 30 броя /количеството е приблизително, защото зависи от големината/. В случая кръгчетата, които очертах върху хартията за печене бяха с диаметър 4, 5 см и на достатъчно разтояние едно от друго, защото ноазетките се надуват и уголемяват при печенето.
1. 3 белтъка
2. ½ ч.ч. пудра захар
3. 1 чаена чаша смлени лешници
4. 1 ванилия
5. ½ чаена лъжица лимонов сок
 Разбивате белтъците с щипка сол, като най-добре е за целта да ползвате миксер. Добавяте малко по малко и пудрата захар, ванилията и лимоновия сок и разбивате до твърд сняг.След това добавяте малко по малко фино смлените лешници и разбърквате много внимателно, но не с миксер, а например с готварска шпатула или дървена лъжица, за да останат белтъците на твърд сняг.
След като ядките се разпределят равномерно, пълните сместа в пош и шприцовате върху хартия за печене, на която предварително сте очертали подходящи по големина кръгове с цел да постигнете еднакви сладки. Печете ноазетките в предварително загрята на 150 градуса фурна с въртящ въздух, докато придобият леко кафяв цвят, което става за около 25 минути.
След като изстинат можете да ги слепите, като намазвате "дъното" им с белтък.


Няма коментари: