Translate

сряда, 16 октомври 2013 г.

Марокански палачинки

-1 яйце
-1 ч.л. захар
-1 ч.л. сол
-1 ч.л. олио
-3 и 1/2 к.ч.топла вода
-2 и 1/2 кафени чаши брашно тип 500
-1/2 к.ч. царевично брашно
(има вариант и с пшеничен или царевичен грис)
-1 ч.л. бакпулвер
-1 ч.л. суха мая за хляб
Разбийте яйцето със захарта, солта, олиото, прибавете топлата вода, а след това и смесените с бакпулвера и маята брашна. Включете фурната на 50 гр с въртящ въздух и оставете сместта да се надигне и образува мехурчета. Загрейте подходящ тиган, намажете дъното му с мазнина и изпържете тънки палачинки. След като обърна палачинката в чинията също я намазвам с парче масло.

Няма коментари: