Translate

неделя, 2 февруари 2014 г.

Вита баница

- 400гр точени или теглени кори
- 4 яйца
- 350 гр сирене
- 15 с.л. олио
- 1 кафяна чаша пълномаслено прясно мляко
- 500 гр кисело мляко
- 1 бакпулвер
Разтваряме бакпулвера в киселото мляко и смесваме с разбитите яйца, натрошеното сирене, олиото и прясното мляко. С готовата плънка се поръсва всеки  лист, завива се на руло и се нареждат в тавичка. Така наредената баница се намазва с разтопено масло или с останалата плънка (аз използвам четка) и се пече на 180 гр 40 мин.
Със същите продукти може да се приготви и наложена баница. Към плънката може да се добави спанак, киселец, коприва или праз лук.



Няма коментари: