Translate

неделя, 2 февруари 2014 г.

Линзерови сладки

Продукти:
500 гр брашно
300 гр краве масло
200 гр захар
кора от ¼ лимон или есенция
5 жълтъка
1 прах ванилия (0.2 гр)


Брашното
се пресява и се поставя захарта, стрита на прах и също пресята, за да няма бучки. Прибавя се неразтопеното краве масло, жълтъците, лимоновата кора и ванилията. Сместа се, измесва с ръка на тесто, докато се измеси добре, след което се оставя на хладно място да почива около 1 час и чак след това се разточва.

Тестото разточено с точилка на кора с дебелина 0.5 см, се нарязва с форма по желание. Аз ги изрязах с чашка с диаметър 4,5 см, като на половината направих дупчица в средата с уредчето за почистване на ябълки. Изрязаните форми се поставят върху намазана с масло тавичка и се пекат на средно гореща фурна. Така зпечените бисквити могат да се съхраняват продължително време в добре затворени кутии


 и да ги слепите с конфитюр от малини (класика) или друго, предпочитано от Вас, но без парченца, които да възпрепятстват слепването. Аз използвах сладко от червени боровинки за по голямата част и се получи "неочаквано добра комбинация" !

За по-малката част използвах конфитюр от ябълки, също много подхождащи си вкусове, но визуалния ефект с червеното сладко е много по-добър. Накрая се поръсват с пудра захар и ванилия.

Няма коментари: