Translate

събота, 8 февруари 2014 г.

Павлова 2

Това е втората рецепта за торта Павлова в блога ми, но определено е по-добрата. Записвам я, веднага след като я приготвих,  много точно и подробно, защото е перфектна и пожънах небивал успех сред гостите.


За блата:
- 6 белтъка, със стайна температура
-щипка сол
-250 гр пудра захар
-1 ванилена захар
-1с.л. лимонов сок
-1 с.л. царевично нишесте
Разбийте белтъците със солта на сняг и започнете да добавяте лъжица по лъжица пресятата с ванилената, пудра захар докато се стегнат толкова, че като обърнете купата да не падат. Накрая прибавете лимоновия сок , царевичното нишесте и бъркайте внимателно и само в едната посока със силиконова шпатула до пълното им поемане.

Очертайте кръг с диаметър 22 см ( за целта използвах дъното на форма за торта с подвижно дъно) върху хартия за печене,

намазнете с четка очертания кръг и сложете в тавата на фурната хартията.

След това разстелете в кръга белтъчната смес, като я оформите със шпатулата красиво и с вдлъбнатина в средата за крема. Печете в предварително загрята на 120 гр с вентилатор фурна 75 мин,

изключете, оставете в затворената фурна още 5 мин, след което открехнете вратата и оставете още 20-30 мин да изстине в отворената фурна.
За крема:
-250  мл готварска сметана, животинска, с висок процент масленост
-150 гр пудра захар
-1 стабилизатор за сметана
-1 ванилена захар
Разбийте сметаната с пресятата, заедно със стабилизатора и ванилената, пудра захар.


Приберете крема в хладилника. Тортата сглобете 1 час преди поднасянето и, за да се запази хрускавината за целувчения блат отвън и меката му сърцевина.
За декориране:
-6-7 плода киви, обелени и нарязани на кръгчета
-10 пияни диви вишни
Нанесете сметановия крем върху блата, като оставите борд отстрани. Наредете кивито по ваше усмотрение, а в средата направете купчинка от червените плодове. Оригинала на торта Павлова е с ягоди, а лично аз имам огромно желание да я направя с малини, носледващия път ! Така, че избора на плодове е по лично усмотрение.
Ето го и следващия ми път:
Павлова с малини!!!!!!! Тук следват фанфари и туш. Най-после любимата ми Павлова и с малини. Хрмонията на вкусовете е невероятна. Изпълнена е точно по тази рецепта, която , повтарям се, се оказа невероятно сполучлива.



Няма коментари: