Translate

неделя, 9 февруари 2014 г.

Кленови мечета

-2 яйца

-1 ч.ч. маргарин
-3/4 ч.ч.захар
-1 к.ч. кленов сироп
-600 гр брашно
-1 бакпулвер










Това е последния кленов сироп от бутилката и се заричам, че няма да купувам повече, защото макар да си стои кротко в шкафа, не ми дава мира и постоянно мисля какво да направя с него. Прочетох, че можем да заменим меда с кленов сироп. Така стигнах до идеята за тези симпатични мечета, още повече, че и формичката ни е нова и плаче да бъде изпробвана. Разбира се българския мед е несравним със своите вкусови и здравословни качества.
Информацията за многобройните лечебни свойства на кленовия сироп отскоро ни залива и надявам се да е достоверна. "За да се сгъсти, той се загрява и водата се изпарява. Кленовият сироп се състои предимно от захароза и в по-малки количества фруктоза и гликоза. Съдържа минерали, от които в по-големи количества присъстват магнезий, цинк, калий, калций и желязо.
Характерният му земен и лек карамелен вкус е любим на много хора и той, както и агавето, се използва като заместител на меда.
Изследвания показват, че кленовият сироп е добър стимулатор за имунната система, поддържа репродуктивното здраве при мъжете, има антиоксидантно и антибактериално действие."
И така:
От изброените продукти омесваме тесто,


оставяме го 1 час в хладилника,

после го разточваме на кора с дебелина 1 см, изрязваме с формичка фигурките,

оформяме им очички и муцунки с подходящи материали и

ги печем 7 мин в рпедварително загрята на 180 гр фурна с вентилатор. Оставяме ги да изтинат напълно в тавата










и тогава ги преместваме в кутии или плато.

Няма коментари: