Translate

вторник, 11 февруари 2014 г.

Агнешки котлети с марокански кус-кус

- 7  агнешки котлета
- 2-3 скл. пресован чесън
- 30 гр масло
- сол
- черен пипер
- 100 мл бяло сухо вино







-1 ч.ч. марокански кус-кус
-1 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 връзка пресен джоджен ( или 1 ч.л. сух )
- сока и настърганата кора на 1 лимон
- сол
-черен пипер





Запържете в маслото котлетите, първо от едната, после и от
другата страна. Посолете, поръсете с черен пипер,
преместете ги в тавичка, а в загрятото масло в тигана добавете пресования чесън и виното. С получения сос залейте котлетите,





завийте ги с фолио и ги сложете в загрятата на 60 гр фурна за 20 мин.
Залейте кус-куса със същото количество горещ бульон, покрийте съда и изчакайте 10 мин, след това  добавете лимоновия сок, настърганата лимонова кора, ситно нарязания джоджен ( аз използвах сух), сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре.
Поднесете агнешките котлети в
затоплени чинии с гарнитура мароканския кус-кус и зелена салата.
Публикуване на коментар