Translate

понеделник, 17 февруари 2014 г.

Бананов мус

-3 големи банана
-100 гр извара (или цедено кисело мляко)
-100 мл сладкарска сметана
-100 мл пълномаслено прясно мляко
-1 пакетче агар-агар
-3 белтъка
-щипка сол
-1ч.л. лимонов сок
-9с.л. пудра захар
-6 какаови бисквити(пожелание)
-6 червени плода за декорация(може и  киви, вкуса му идеално се вртзва, както и цвета)

Обелете и нарезете на колелца бананите и










ги пюрирайте в блендера.

Добавете изварата, разбийте отделно подсладената сметана и прибавете и нея.






Разтворете агар-агара в прясното мляко и го сложете да заври и поври 1-2 мин, като бъркате непрекъснато да се разтвори агара и да не изкипи млякото.

Добавете желиращата смес на тънка струйка към сместа в блендера и включете за малко да се хомогенизира. Разбийте белтъците със стайна температура на сняг със щипката сол, добавете лимоновия сок и лъжица по лъжица пресятата пудра захар. Разбивайте до получаване на гъста лава, която не мърда, когато обърнете съда.

Прибавете банановата смес и бъркайте със силиконова шпатула, само в едната посока до пълното и равномерно размесване на двата крема. На дъното на стъклени чаши натрошете по една какаова бисквита и разлейте муса. Украсете с плодове по желание. Приберете в хладилника да стегне.

Няма коментари: