Една торта шедьовър на Люси : http://lussisworldofartcraft.blogspot.ch/2013/02/blog-post.html
продукти
продукти
150 гр.масло
240 гр.захар
2 бр.блатове за торта
1 к.ч.шоколад течен
4 бр.яйчен белтък
1 бр.мляко кондензирано
250 гр.фъстъци
1
Шоколадовите блатове пригответе по ваша любима рецепта за блатове. Трябва да са с размери 25-26 см в диаметър.
2
Разбиваме белтъците и захарта на снежна смес,
като за целувки. Върху хартия за печене очертаваме кръг с диаметър около
24 см и шприцоваме (или разпределяме с лъжица равномерно) белтъчената
смес.
3
В купичка смесваме свареното кондезирано мляко (дулца де лече) и омекналото масло, докато стане на крем.
4
Сглобяваме тортата по следния начин: отдолу
нагоре един шоколадов блат, половината крем, фъстъци, целувчен блат,
останалата част от крема, фъстъци и втори шоколадов блат.
5
За украса намазваме с течен шоколад и поръсваме с още малко фъстъци.
Няма коментари:
Публикуване на коментар