Translate

понеделник, 25 февруари 2013 г.

Хляб с овесени трици и ленено семе

Хляб с овесени трици и ленено семеhttp://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/
Продукти:

  • 2 1/4 ч. л. суха мая
  • 2 с. л. мед
  • 375 мл топла вода
  • 50 г овесени трици
  • 2 с. л. ленено семе
  • 1 1/2 ч. л. сол
  • 420-450 г брашно
  •  Приготвяне:

    • В голяма купа се размива маята заедно с 60 мл вода и меда.
    • Оставя се настрана за 10 минути.
    • Добавят се останалата вода, триците, лененото семе, солта и 225 г брашно.
    • Замесва се тесто, като постепенно се прибавя и останалото брашно.
    • Тестото се прехвърля върху набрашнена повърхност и се меси 5 минути.
    • Поставя се в намаслена купа и се покрива с намаслено "свежо" фолио.
    • Оставя се да втасва на топло за 90 минути или докато увеличи обема си два пъти.
    • Втасалото тесто се премесва.
    • Оформя се хлябът, който се поставя в правоъгълна форма 25 х 11 см или в намаслена тава.
    • Отгоре се набрашнява леко.
    • Тестото се покрива с кърпа и се оставя да втаса за 45 минути.
    • Фурната се загрява на 200 С.
    • По повърхността се правят няколко плитки разреза.
    • Хлябът с овесени трици и ленено семе се пече 35 минути, след което се охлажда върху метална скара.

Няма коментари: