4 яйца
1ч. ч. захар
3/4ч. ч. олио
1ч. ч, газирана вода
2ч. ч. брашно
1бакпулвер в брашното
1 с.л.какао
Разбивате яйцата със захарта до побеляване,прибавяте олиото и газираната
вода и постепенно брашното с бакпулвера.
Отделяте 1/3 от сместа и и добавяте 1 с.л. какао; формичките ги пълните 2/3-ти със сместа, за да имат място да се надуят.Печете в предварително загрята на 180гр фурна, като не я отваряте докато
не видите през стъклото, че сместа е напълнила формичките и се е издула
отгоре.Проверявате с клечка за зъби и когато по нея не лепне тесто,
изваждате.
Следващата 1/3 оставяте бяла, а към останалата смес добавяте щипка червена сладкарска боя. Ефекта не е лош, а?
За белтъчната глазура:
-3 белтъка
-9 с. л пудра захар
-лимонов сок ако се налага
След като изстинат се гарнират с белтъчната глазура, приготвена от
разбития с пудрата захар белтък и се връщат във фурната докато порозовее
глазурата.
За шоколадовата глазура:(за белите къпкейкс)
-60гр меко масло
-2/3 чаена чаша пудра захар
-течния шоколад
Маслото с пудрата захар се разбиват с миксер на гладък крем, след което се прибавя течния шоколад . Пълни се в пош, в кейкчето се забива парченце(право) киви, в/у него се шприцова конусовидно крема.
За цветната глазура:(дали да не добавя и масло, за да го стегне? да!)
-1 ч.ч. крема сирене;
-1 1/2 ч.ч. пудра захар, пресята;
-жълта сладкарска боя
-1 ч.л. ванилия
-3 с.л. накълцани орехи.
Крема сиренето, боята и
пудрата захар се разбиват с миксер на бавни обороти. Добавя се ванилията
и лимоновия сок.
Изстиналите кейкчета лекичко се издълбават, в дупчицата се поставя едно гроздово зърно или парченце киви, в/у него се шприцова конусчето и се
поръсват с орехи или се глазира с пудра захар през цедка.
Още наслада за очите и душата:
Няма коментари:
Публикуване на коментар