Translate

четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Къпкейкс за Никол и Франсоа

4 яйца
1ч. ч. захар
3/4ч. ч. олио
1ч. ч, газирана вода
2ч. ч. брашно
1бакпулвер в брашното
1 с.л.какао
Разбивате яйцата със захарта до побеляване,прибавяте олиото и газираната вода и постепенно брашното с бакпулвера.



Отделяте 1/3 от сместа и и добавяте 1 с.л. какао; формичките ги пълните  2/3-ти със сместа, за да имат място да се надуят.Печете в предварително загрята на 180гр фурна, като не я отваряте докато не видите през стъклото, че сместа е напълнила формичките и се е издула отгоре.Проверявате с клечка за зъби и когато по нея не лепне тесто, изваждате.





Следващата 1/3 оставяте бяла, а към останалата смес добавяте щипка червена сладкарска боя. Ефекта не е лош, а?












За белтъчната глазура:
-3 белтъка
-9 с. л пудра захар
-лимонов сок ако се налага
 След като изстинат се гарнират с белтъчната глазура,  приготвена от разбития с пудрата захар белтък и се връщат във фурната докато порозовее глазурата.







 За шоколадовата  глазура:(за белите къпкейкс)
-60гр меко масло
-2/3 чаена чаша пудра захар
-течния шоколад
Маслото с пудрата захар се разбиват с миксер на гладък крем, след което се прибавя течния шоколад . Пълни се в пош, в кейкчето се забива парченце(право) киви, в/у него се шприцова конусовидно крема.




За цветната глазура:(дали да не добавя и масло, за да го стегне? да!)
-1 ч.ч. крема сирене;
-1 1/2 ч.ч. пудра захар, пресята;
-жълта сладкарска боя 
-1 ч.л. ванилия
-3 с.л. накълцани орехи.
 Крема сиренето, боята и пудрата захар се разбиват с миксер на бавни обороти. Добавя се ванилията и лимоновия сок.




Изстиналите кейкчета лекичко се издълбават, в дупчицата се поставя едно гроздово зърно или парченце киви, в/у него се шприцова конусчето и се поръсват с орехи или се глазира с пудра захар през цедка.









Още наслада за очите и душата:

Няма коментари: