Патешки гърди с портокали
Пусната от:
Необходими продукти
4 парчета патешки гърди (около 200 гр всяко)
кориандър или майоран
черен пипер
2 портокала
6 с.л. гореща вода
175 мл червено вино
2 ч.л. захар
1 с.л. оцет (балсамов)
1 с.л. лимонов сок
20 гр масло
1 портокал изстисквате, а другия филетирате (обелвате, правите на парчета, махате им кожицата и разрязвате на половика като следвате минаващата през парчето кожица и т.н.). Увивате готовите гърди в алуминиево фолио и поставяте във фурната, за да са топли.
При соса от пърженето добавяте виното и водата и оставяте да поизври. В малък тиган разтопявате захарта и я карамелизирате. Разреждате с оцета. Тази смес заедно с портокаловия сок добавяте при соса от пърженето. Овкусявате със лимонов сок, сол и пипер. Патешкото нарязвате на парчета. Сваляте соса от котлона и овкусявате с масло на парченца. Добавяте патешкото и филенцата портокал.
Тази рецепта е използвана като базова за приготвянето на следните:
кориандър или майоран
черен пипер
2 портокала
6 с.л. гореща вода
175 мл червено вино
2 ч.л. захар
1 с.л. оцет (балсамов)
1 с.л. лимонов сок
20 гр масло
Приготвяне или как се готви ястието
Патешките гърди измивате, подсушавате и овкусявате със солта, пипера и
кориандъра / майорана. Загрявате олио и запържвате и от двете страни,
първо тази с мазнината (за 8 минути, ако ги искате кървави или 10-12 за
розави.)1 портокал изстисквате, а другия филетирате (обелвате, правите на парчета, махате им кожицата и разрязвате на половика като следвате минаващата през парчето кожица и т.н.). Увивате готовите гърди в алуминиево фолио и поставяте във фурната, за да са топли.
При соса от пърженето добавяте виното и водата и оставяте да поизври. В малък тиган разтопявате захарта и я карамелизирате. Разреждате с оцета. Тази смес заедно с портокаловия сок добавяте при соса от пърженето. Овкусявате със лимонов сок, сол и пипер. Патешкото нарязвате на парчета. Сваляте соса от котлона и овкусявате с масло на парченца. Добавяте патешкото и филенцата портокал.
Тази рецепта е използвана като базова за приготвянето на следните:
Няма коментари:
Публикуване на коментар