Translate

понеделник, 18 февруари 2013 г.

Чоу миен

Със специални благодарности към Люси за чудесната рецепта и страхотните снимки: http://lussisworldofartcraft.blogspot.ch/2013/02/blog-post_11.htmlЧоу миен със свинскo
Чоу миен със свинско
Източник: Люси Евтимова
Начин на приготвяне

1
Кипваме подсолена вода, отстраняваме от котлона и в нея слагаме спагетите, докато поомекнат. Отцеждаме водата и оставяме настрани.

2
Измиваме, подсушаваме и нарязваме свинското на лентички.

3
Нарязваме зеленчуците (от изброените по избор) - морковите и краставицата на лентички, чушките на правоъгълници, а останалите (репички и други по избор) на обикновени резени.
4
В дълбок тиган (най-добре уок) загряваме на максимална степен олиото.
5
Прибавяме нарязания чесън, пресен кромид, 1 с.л. соев сос и 1 ч.л. джинджифил.
6
Добавяме свинското месо и оставяме да се запържи.
7
Добавяме царевичното брашно, разбъркваме и добавяме 100 мл топла вода. Оставяме малко да поври, като през това време отцеждаме кълновете от консервата.
8
Към месото прибавяме спагетите, кълновете и разбъркваме.
9
Добавяме и зеленчуците (без краставицата). Подправяме със сол, черен пипер - (още соев сос и джинджифил) на вкус.
10
Малко преди да извадите ястието, добавете нарязаната на ивици краставица и разбъркайте. Тя не бива да се готви дълго, затова я добавяме накрая, колкото леко да се затопли и овкуси.

Няма коментари: