Източник: Люси Евтимова
време 30 мин.
порции 4
продукти
300 гр.свинско месо
125 гр.китайски спагети Чоу Миен
2 бр.репички
1 шепасоеви кълнове
5 с.л.олио
3 с.л.соев сос
1 щипкасол
2 ч.л.джинджифил
100 млвода
4 ск.чесън стар
3 с.л.брашно царевично
1 стр.лук кромид пресен
2 бр.моркови
1 бр.зелени чушки
1 бр.червени чушки
500 гр.краставици
1 стр.праз лук
1 гл.лук кромид стар
1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне
1
Кипваме подсолена вода, отстраняваме от котлона и
в нея слагаме спагетите, докато поомекнат. Отцеждаме водата и оставяме
настрани.
2
Измиваме, подсушаваме и нарязваме свинското на лентички.
3
Нарязваме зеленчуците (от изброените по избор) -
морковите и краставицата на лентички, чушките на правоъгълници, а
останалите (репички и други по избор) на обикновени резени.
4
В дълбок тиган (най-добре уок) загряваме на максимална степен олиото.
5
Прибавяме нарязания чесън, пресен кромид, 1 с.л. соев сос и 1 ч.л. джинджифил.
6
Добавяме свинското месо и оставяме да се запържи.
7
Добавяме царевичното брашно, разбъркваме и
добавяме 100 мл топла вода. Оставяме малко да поври, като през това
време отцеждаме кълновете от консервата.
8
Към месото прибавяме спагетите, кълновете и разбъркваме.
9
Добавяме и зеленчуците (без краставицата). Подправяме със сол, черен пипер - (още соев сос и джинджифил) на вкус.
10
Малко преди да извадите ястието, добавете
нарязаната на ивици краставица и разбъркайте. Тя не бива да се готви
дълго, затова я добавяме накрая, колкото леко да се затопли и овкуси.
Няма коментари:
Публикуване на коментар