Translate

неделя, 10 февруари 2013 г.

Градинарски омлет

Градинарски омлет
продукти
4 с.л.олио
100 гр.кашкавал
1/2 ч.л.сол
1/2 пак.бакпулвер
7 бр.яйца
1 щипкачерен пипер млян
Задушете лука в малко мазнина. Добавете пресования чесън и нарязания магданоз или копър. Разбъркайте и свалете от огъня. Изсипете го в чиния.
2
В същия тиган задушете зелените чушки и тиквичката (малка), нарязани на кубчета, за около 10-15 минути. Изсипете и тях в друга чиния. Задушете и червените чушки в малко мазнина.
3
Разбийте яйцата със сметаната, настърганият кашкавал, сол и черен пипер на вкус. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте.
4
Разделете сместа на три части и във всяка сипете (в една-лука, в друга-тиквичките със зелените чушки, и в трета - червените чушки).
5
В намаслена и набрашнена тава сипете първо сместа с лука, после червените чушки и най-отгоре тиквичките със зелените чушки. Печете на 180 С за около 40 минути.
6
Консумирайте топло или студено

Няма коментари: