продукти
200 млсметана течна
4 с.л.олио
100 гр.кашкавал
2 бр.червени чушки
2 бр.зелени чушки
1/2 ч.л.сол
1/2 пак.бакпулвер
7 бр.яйца
1 вр.магданоз пресен
3 ск.чесън стар
1 бр.тиквички
2 гл.лук кромид стар
1 щипкачерен пипер млян
Задушете
лука в малко мазнина. Добавете пресования чесън и нарязания магданоз
или копър. Разбъркайте и свалете от огъня. Изсипете го в чиния.
2
В същия тиган задушете зелените чушки и
тиквичката (малка), нарязани на кубчета, за около 10-15 минути. Изсипете
и тях в друга чиния. Задушете и червените чушки в малко мазнина.
3
Разбийте яйцата със сметаната, настърганият кашкавал, сол и черен пипер на вкус. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте.
4
Разделете сместа на три части и във всяка сипете
(в една-лука, в друга-тиквичките със зелените чушки, и в трета -
червените чушки).
5
В намаслена и набрашнена тава сипете първо сместа
с лука, после червените чушки и най-отгоре тиквичките със зелените
чушки. Печете на 180 С за около 40 минути.
6
Консумирайте топло или студено
Няма коментари:
Публикуване на коментар