Translate

сряда, 6 февруари 2013 г.

Бирен хляб с мащерка


200 мл бира, 350 г брашно, 2 ч. л. мед(по желание, може и 1 ч.л. захар), 2 ч. л. сол, 7 г прясна мая, или 2 и 1/2 ч. л. суха мая, 1 с. л. олио, 1 ч.л. мащерка. Брашното се пресява в купа. Добавят маята, медът(захарта) и бирата (стайна температура).
Омесва се еластично тесто, като накрая се прибавят солта, мащерката и олиото. Купата се покрива и се оставя на топло място за 1 час. Втасалото тесто се премесва. В намаслена тава (хартия за печене) се оформя хляба.
По желание се поръсва с брашно и ленени семки и се оставя за още 15 минути. Фурната се загрява на 180 С.

Няма коментари: