1 1/2 ч. ч. брашно
1 яйце
1/4 ч. ч. кисело мляко
1/4 ч. ч. олио
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. оцет
1/2 ч. л. сухо чили
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. сол
20 черни маслини без костилка
1/4 ч. ч. олио
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. оцет
1/2 ч. л. сухо чили
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. сол
20 черни маслини без костилка
Начин на приготвяне:
2. В друга купа се смесват брашното, мащерката, чилито и солта.
3. Течните съставки се добавят към сухите, разбъркват се добре.
4. Замесва се, прибавя се маслото (размекнато на стайна температура) и отново се замесва. Трябва да се получи меко, гладко тесто.
5. От него се оформя фитил.
. |
7. Притискат се с ръце и в средата се слага по една маслина.
8. Затварят се така, че маслината да остане в центъра, и се оформят топки. Подреждат се в тава с незалепващо покритие или с хартия за печене. Намазват се с разбития жълтък.
9. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златистокафяв цвят – за 18 минути.
Съвет: От тези продукти излизат 20 питки, предвидени са по около 2 за порция.
Няма коментари:
Публикуване на коментар