Любовни пасти
8
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
продукти
300 млкраве прясно мляко
1 пак.ванилия
1 к.ч.вода
2 бр.яйца
1.50 к.ч.захар
1 к.ч.олио
1 к.ч.газирана вода
1 ч.л.бакпулвер
1 к.ч.брашно тип 500
Начин на приготвяне
1
Разбивате яйцата със захарта до побеляване,
добавяте олиото, газираната вода и брашното с бакпулвера, а накрая грис и
нишестето (ягода).
2
От продуктите за тестото изпичате на 180 градуса, като проверявате с клечка за зъби кога е готово (от захарта слагате 1 к.ч.).
3
Оставяте да изстине.
4
Приготвяте сироп от 1 к.ч. захар, 1 к.ч.вода и
ванилията. Правите малки дупчици в сладкиша, вече изстуден и заливате с
топлия сироп.
5
Сварявате крем, като завирате половината прясно
мл. с 3 с. л. захар и, бъркайки, наливате на тънка струйка разтвореното в
останалите 150 мл прясно мл. 1 с. л. нишесте.
6
Заливате с крема сиропирания блат, нарязвате на
пастички и с помошта на формичка насипвате кокосовите стърготини, за да
се образуват сърца.
продукти
1 коментар:
Страхотно ястие, ще го приготвим със Ангел
Публикуване на коментар