Translate

петък, 1 февруари 2013 г.

Патешко филе роле с гъбен сос

6 патешки филета за пълнежа: 1 морков нарязани на ивици по дължина, 1 тиквичка нарязани на ивици по дължина, 100 г кашкавал настърган, 60 г шунка нарязана на ивици за бульона: 50 г горчица, 50 г олио, 100 г бяло вино, 2 глави лук на 4, 2 ск. чесън, 1 ябълка на 4, чер.пипер, бахар на зърна даф.лист, сол за соса: 1 консерва цели гъби, 100 г шунка, 1 с.л. червен пипер, 3.с.л. брашно Измийте филетата и подсушете. По дължина срежете на две и отворете Нарежете леко и начукайте. От едната страна сложете от моркова, тиквичката, шунката и кашкавала. Завийте на руло и завийте в алуминиево фолио. Свивайте добре рулата във фолиото. Надупчете тук там с клечка за зъби. В тенджера разбийте горчицата с олиото и виното добавете рулата с месото. Долейте с вода да се покрие месото. Сложете лука, ябълката и подправките и оставете да заври. Намалете котлона и така варете 1 час. Извадете рулата и отцедете. Махнете фолиото и нарежете на две, или на порционни парчета. Сервирайте със соса и с гореща гарнитура по желание.

За соса:

В отделен тиган запържете леко гъбите, добавете шунката ситно нарязана. Разбъркайте и добавете червеният пипер. Добавете брашното и запържете леко. Заливайте от горещият бульон в който сте варили месото и бъркайте .

Няма коментари: