6 патешки филета
за пълнежа:
1 морков нарязани на ивици по дължина,
1 тиквичка нарязани на ивици по дължина,
100 г кашкавал настърган,
60 г шунка нарязана на ивици
за бульона:
50 г горчица,
50 г олио,
100 г бяло вино,
2 глави лук на 4,
2 ск. чесън,
1 ябълка на 4,
чер.пипер, бахар на зърна
даф.лист, сол
за соса:
1 консерва цели гъби,
100 г шунка,
1 с.л. червен пипер,
3.с.л. брашно
Измийте филетата и подсушете. По дължина срежете на две и отворете Нарежете леко и начукайте. От
едната страна сложете от моркова, тиквичката, шунката и кашкавала.
Завийте на руло и завийте в алуминиево фолио. Свивайте добре рулата във
фолиото. Надупчете тук там с клечка за зъби. В тенджера разбийте
горчицата с олиото и виното добавете рулата с месото. Долейте с вода да
се покрие месото. Сложете лука, ябълката и подправките и оставете да
заври. Намалете котлона и така варете 1 час. Извадете рулата и отцедете.
Махнете фолиото и нарежете на две, или на порционни парчета. Сервирайте
със соса и с гореща гарнитура по желание.
За соса:
В отделен тиган запържете леко гъбите, добавете шунката ситно нарязана.
Разбъркайте и добавете червеният пипер. Добавете брашното и запържете
леко. Заливайте от горещият бульон в който сте варили месото и бъркайте .
Няма коментари:
Публикуване на коментар