Източник: lubka grancharova
продукти
4 бр.яйца
1 бр.ванилия
1 бр.бакпулвер
1 ч.ч.захар
250 гр.масло
500 гр.брашно тип 500
1 ч.ч.мармалад от кайсии
Промени
Начин на приготвяне
1
Замесва се тесто от брашното, мекото масло, жълтъците, бакпулвера, ванилията и захарта.
2
Отделя се 1/3 от тестото, а другото се разстила в тавичка застлана с хартия за печене, оформя се ръбче отстрани.
3
Разбиват се белтъците на гъст сняг.
4
Върху тестото се намазва сладкото или мармалада
от кайсии, отгоре се разстилат белтъците, останалото тесто се настъргва
върху белтъците с ренде.
5
Кухенът се слага в силно сгорещена фурна за 5 мин., след това фурната се намалява на 180 градуса с вентилатор или 200 без.
6
Пече се 40 мин, като първите 15 мин. не се отваря фурната.
продукти
Няма коментари:
Публикуване на коментар