6 бр.яйца
1.20 ч.ч.захар
1 с.л.мед
1 ч.ч.олио
1/2 с.л.сода бикарбонат
1.20 кгбрашно тип 500
150 гр.мармалад
20 гр.маргарин
1 бр.сладкарска боя жълта
1 бр.сладкарска боя червена
Начин на приготвяне
1
Замесва се тесто от яйцата, 1 ч.ч захар, меда, олиото, содата и брашното.
2
От него се правят малки топчета.
3
Слагат се в намазнена и набрашнена тава и се пекат на 150-160 С, докато порозовеят.
4
Изпечените топчета се слепват 2 по 2 с мармалада, който се разбива на ръка с маргарина и малко топла вода.
5
След това се оцветяват в червената и жълтата боя и се овалват в захар
Няма коментари:
Публикуване на коментар