Translate

събота, 16 февруари 2013 г.

Прасковки (mama)

Прасковки (Ивелина)
6 бр.яйца
1.20 ч.ч.захар
1 с.л.мед
1 ч.ч.олио
150 гр.мармалад
1 бр.сладкарска боя червена
Начин на приготвяне
1
Замесва се тесто от яйцата, 1 ч.ч захар, меда, олиото, содата и брашното.  
2
От него се правят малки топчета.
3
Слагат се в намазнена и набрашнена тава и се пекат на 150-160 С, докато порозовеят.
4
Изпечените топчета се слепват 2 по 2 с мармалада, който се разбива на ръка с маргарина и малко топла вода.
5
След това се оцветяват в червената и жълтата боя и се овалват в захар

Няма коментари: