Translate

четвъртък, 5 април 2012 г.

Macaroni au fromage (pates au parmesan)

-макарони (pene, fusilli, farfalle) бели или пълнозърнести
-течна готварска сметана (или сос бешамел,виж рецептата в раздел сосове )
-бекон, шунка
-сол
-индийско орехче
-бял пипер (ако нямате, тогава черен)
-пармезан за поръсване (много вкусна става с сирене чедър, ама може и бълг. кашкавал)

Сварете пастата в голямо количество вода, която сте кипнали и сте и добавили 1с. л. сол, точно преди да изсипете макароните.Спазвайте точно указанията на опаковката, защото за различните марки времето за варене е различно, но пастата задължително трябва да е "al dente".Изцедете
я, изсипете я в намаслена тавичка, объркайте я с нарязаната шунка, залейте я с обърканата с подправките сметана(или бешамела, който сте приготвили предварително http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/03/blog-post_7967.html ),

 поръсете я обилно с настъргания пармезан и я печете в силно сгорещена фурна, докато пармезана се разтопи.

Няма коментари: