Translate

неделя, 8 април 2012 г.

Заек по дижонски

-1,5кг заешко месо
-2 препълнени супени лъжици дижонска горчица, разтворени в 1ч.ч.вода
-10 скл. чесън, нарязан на филийки
-мазнина(2с.л.олио+1с.л.свинска мас+1с.л.чисто масло)
-2с.л.провансалски подправки
-1/2ч.л.къри
-черен пипер

-сол,но след като опитате накрая на вкус я добавяте,защото я има и в горчицата,и в подправките
Слагате всичко в тенджерата под налягане, заливате с вода да покрие и варите 30мин от момента на завиране.След като извадите порциите от соса, го сгъстете с малко брашно.За целта сложете само соса да заври и наливайте на тънка струйка, разтвореното в малко вода брашно, бъркайки.

 Разбира се ако леко го запечете във фурната
добива прекрасен вид.











Няма коментари: