Translate

петък, 27 април 2012 г.

Руло от бутер тесто и мляно месо

Сварявате морковите и задушавате лука, добавяте сол, чер пипер, чубрица, кимион,2-3 скл пресован чесън.В/у листа бутер тесто разпределяте сместа, а в/у нея поръсвате мляното месо, навивате на руло и притискате краищата да се слепнат добре, за да не се разтворят при печенето, а шева на рулото затваряте с вилица.Слагате го в/у хартия за печене с шева надолу, поръсвате обилно със сусам и печете в предварително загрята на 180гр фурна до порозовяване.Поднасяте го нарязано на филии, придружено от сос със сушени гъби:
В зехтин запържвате 2с.л. брашно, добавяте 50мл бяло вино и 350мл зеленчуков бульон, пускате и няколко сушени гъби, оставяте да покъкри, докато се сгъсти.

Няма коментари: