- за соса:
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 с. л. зехтин
- ½ ч. ч. бяло вино
- 1 ч. л. мащерка
- 2 ч. ч. пилешки бульон
- ½ ч. ч. сметана
- сол на вкус
- пипер на вкус
- Сосът се приготвя, като лукът се слага да се запържи на средно силен огън за 4 мин., добавя се виното и се оставя да изври наполовина. Налива се бульонът и отново се оставя да изври наполовина. Слага се сметаната и се оставя да поври още 5 мин. Ако има нужда се доовкусява
Translate
вторник, 18 декември 2012 г.
Мн вкусен лучен сос за печената пуйка
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар