Translate

вторник, 18 декември 2012 г.

Мн вкусен лучен сос за печената пуйка

  • за соса:
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 с. л. зехтин
  • ½ ч. ч. бяло вино
  • 1 ч. л. мащерка
  • 2 ч. ч. пилешки бульон
  • ½ ч. ч. сметана
  •  сол на вкус
  •  пипер на вкус
  •  Сосът се приготвя, като лукът се слага да се запържи на средно силен огън за 4 мин., добавя се виното и се оставя да изври наполовина. Налива се бульонът и отново се оставя да изври наполовина. Слага се сметаната и се оставя да поври още 5 мин. Ако има нужда се доовкусяваVIEJO VALLE B2009

Няма коментари: