Translate
вторник, 18 декември 2012 г.
Сос за печена пуйка
За соса отцедете мазнината и течността от
тавичката в отделен съд, като махнете шийката и зеленчуците. Поставете
тавичката върху горещ котлон, излейте вътре ябълково вино и остържете
поелите аромат хрупкави парченца от дъното с дървена лъжица. Оставете
виното да изври наполовина и прецедете соса в тиган.
4. Отстранете излишната мазнина от отделената в съд течност от
печенето, след това прибавете редуцираното виното и налейте пилешкия
бульон. Оставете да ври на силен огън 10 мин, докато сосът леко се
сгъсти. Разбийте в него желето от дюли, подправете на вкус и излейте в
сосиера. Ако предпочитате по-плътен сос, размийте 1 ч.л. царевично
брашно с малко студена вода и я добавете, като бъркате постоянно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар