Translate

вторник, 18 декември 2012 г.

Сос за печена пуйка

За соса отцедете мазнината и течността от тавичката в отделен съд, като махнете шийката и зеленчуците. Поставете тавичката върху горещ котлон, излейте вътре ябълково вино и остържете поелите аромат хрупкави парченца от дъното с дървена лъжица. Оставете виното да изври наполовина и прецедете соса в тиган. 4. Отстранете излишната мазнина от отделената в съд течност от печенето, след това прибавете редуцираното виното и налейте пилешкия бульон. Оставете да ври на силен огън 10 мин, докато сосът леко се сгъсти. Разбийте в него желето от дюли, подправете на вкус и излейте в сосиера. Ако предпочитате по-плътен сос, размийте 1 ч.л. царевично брашно с малко студена вода и я добавете, като бъркате постоянно.

Стойности за една порция:

калории 404 ккал; протеини 82 г; въглехидрати 21 г; мазнини 32 г; наситени мазнини 11 г; влакнини 1 г; захар 7 г; сол 1,77 г;
Печена пуйка с ябълково вино 3

Няма коментари: