Translate
вторник, 18 декември 2012 г.
Грейви сос за печена пуйка
Отлейте мазнината от
тавата, в която се е пекла пуйката, но запазете лука. Поставете тавата
на котлона на среден огън и я поръсете с брашното. Объркайте го с
дървена лъжица за 2 мин, като обръщате и лука, за да обогатите аромата.
Внимателно сипете виното и бульона, като бъркате. Добавете и сока от
почиващата си пуйка (ако е пуснала). Кипнете соса и остържете
полепналите по дъното на тавата частици. Оставете да къкри на бавен огън
около 15 мин. Прецедете соса и го овкусете. Сервирайте го с пуйката.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар