
Отлейте мазнината от
тавата, в която се е пекла пуйката, но запазете лука. Поставете тавата
на котлона на среден огън и я поръсете с брашното. Объркайте го с
дървена лъжица за 2 мин, като обръщате и лука, за да обогатите аромата.
Внимателно сипете виното и бульона, като бъркате. Добавете и сока от
почиващата си пуйка (ако е пуснала). Кипнете соса и остържете
полепналите по дъното на тавата частици. Оставете да къкри на бавен огън
около 15 мин. Прецедете соса и го овкусете. Сервирайте го с пуйката.
Стойности за една порция:
калории 720 ккал;
протеини 106 г;
въглехидрати 9 г;
мазнини 40 г;
наситени мазнини 16 г;
влакнини 1 г;
захар няма г;
сол 0,86 г;
Няма коментари:
Публикуване на коментар