Translate

неделя, 23 декември 2012 г.

Сос от червени и черни боровинки


250 гр. замразени или пресни черни боровинки 250 гр. замразени или пресни червени боровинки 5 с.л. захар 1/2 ч.л. сол 2 с.л. червено вино 3/4 чаша вода 1 ч.л. прясно смляно индийско орехче 2 ч.л. канела на прах 1 ч.л. балсамов оцет 1 с.л. настъргана лимонова кора 2 скилидки чесън Сложете всички продукти в по-дълбок съд на предварително загрят котлон и ги оставете да къкрят за около 30-40 минути, докато течността се изпари и се образува гъст сос. Използвайте преса за картофи (решетъчна лъжица), за да намачкате боровинките, докато сосът стане гладък. Може да го оставите и в този вид, ако предпочитате плодчетата едри. Поднесете на стайна......
За дивеч, пуешко месо

Няма коментари: