
 250 гр. замразени или пресни черни боровинки 250 гр. замразени или 
пресни червени боровинки 5 с.л. захар 1/2 ч.л. сол 2 с.л. червено вино 
3/4 чаша вода 1 ч.л. прясно смляно индийско орехче 2 ч.л. канела на прах
 1 ч.л. балсамов оцет 1 с.л. настъргана лимонова кора 2 скилидки чесън 
Сложете всички продукти в по-дълбок съд на предварително загрят котлон и
 ги оставете да къкрят за около 30-40 минути, докато течността се изпари
 и се образува гъст сос. Използвайте преса за картофи (решетъчна 
лъжица), за да намачкате боровинките, докато сосът стане гладък. Може да
 го оставите и в този вид, ако предпочитате плодчетата едри. Поднесете 
на стайна......
  250 гр. замразени или пресни черни боровинки 250 гр. замразени или 
пресни червени боровинки 5 с.л. захар 1/2 ч.л. сол 2 с.л. червено вино 
3/4 чаша вода 1 ч.л. прясно смляно индийско орехче 2 ч.л. канела на прах
 1 ч.л. балсамов оцет 1 с.л. настъргана лимонова кора 2 скилидки чесън 
Сложете всички продукти в по-дълбок съд на предварително загрят котлон и
 ги оставете да къкрят за около 30-40 минути, докато течността се изпари
 и се образува гъст сос. Използвайте преса за картофи (решетъчна 
лъжица), за да намачкате боровинките, докато сосът стане гладък. Може да
 го оставите и в този вид, ако предпочитате плодчетата едри. Поднесете 
на стайна......За дивеч, пуешко месо
 
 
Няма коментари:
Публикуване на коментар