Translate

събота, 30 юни 2012 г.

Френските макарони-любов от пръв поглед

-90 гр белтъци(3 бр от яйца размер L)
-30 гр кристална захар
-200 гр пудра захар
-110 гр бадемово брашно
-сладкарска боя, цвят по избор(на прах)
За направата на френските макарони се използват така наречените "остарели белтъци" или отделени от жълтъците и оставени да престоят в хладилник в затворен сух стъклен съд 3-4 дни, а 3-4 часа преди приготвянето извадени да достигнат стайна температура.

Другата особеност е, че е препоръчително, да не кажа задължително използването на везна, с цел прецизното измерване на продуктите, защото иначе заплахата от провал е твърде голяма.Разбивате белтъците на сняг и постепенно прибавяте кристалната захар бъркайки. Прибавете ги към смесените и то добре и предварително пресети пудра захар, бадемово брашно и боя и бъркайте със силиконова шпатула
 само по посока на часовниковата стрелка, като загребвате, обръщате и размазвате по стените на купата до получаване на лъскава лава.Напълнете сместа в сладкарски пош и шприцовайте в/у хартия за печене(с нея сте застлали тавата), на която сте очертали еднакви кръгчета с диаметър 3 см.Изтръскайте тавата, за да получат така наречената им "поличка".Оставете да съхнат м/у 20 и 40 мин(че понякога и 50), достатъчно да не полепнат по пръста ви при пипане.
Печете точно 15 мин в предварително загрята на 150гр фурна.Слепете с ганаш, крем или друго по желание.










Бутика в Лозана:
Бутика в Женева:

Няма коментари: