Translate

понеделник, 18 юни 2012 г.

Шоколадово суфле или по-популярно като"Шоколадовата лава на Гордън Рамзи"

-200гр натурален шоколад
-200гр масло
-140гр захар
-40гр брашно
-4 яйца

Еднократните форми за мъфини се намазват с четка натопена в масло и се поръсват с какао.Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното.Към тази смес се прибавя на няколко пъти разтопения на водна баня шоколад, смесен с размекнатото масло, предварително леко охладени.Разлива се във формите и се замразява, а при необходимост се изважда
 и направо от камерата се пече 10-12мин на предварително загрята на 200гр фурна(според Йоли на 220гр и съм склонна да и вярвам, защото наистина целта е отвън да се запече бързо).Видях някакъв французин им слагаше по средата няколко парченца шоколад, т.е.налива сместа до половината на формата, слага няколко парченца шоколад и я допълва, ама не съвсем де.Поднасят се с топка ванилов сладолед, макар Рамзи да препоръчва карамелов сироп.

Няма коментари: