Или какво изживяване е да посетиш един от 10-те най-добри ресторанти в света. И не само да го посетиш, а да се насладиш на кулинарните шедьоври на шеф Беноа Виолие-спечелил приза "Най-добър готвач в света" на 56-тото издание на конкурса.
|
"Големите световни маси"(буквалния превод не звучи толкова добре като "Les GRANDES TABLES DU MONDE") |
|
Шеф Беноа ВИОЛИЕ е поел ресторанта от не по-малко известните си предшественици Жирарде и Роша |
|
Хляба се прави в ресторанта-невероятен, разнообразието е забележително! И така начало: |
|
|
|
|
|
|
|
Benedictines crousti-moelleuses d Avocat Hass au basilic |
|
Gelees ravigotees de Crabe batailleur du Phare de Chassiron en Cogue a l Oscietre Imperial |
|
Beauh Raviolis de Cepes de Bordeaux, dans un fin veloute perle a l huile de noisette du Moulin de Severy |
|
Sole de la Cotiniere facon "Duglere", agrementee de tomates San Marzano semi-confites |
|
Succulentes Petites Lagoustines des Cornouailles, juste saisies au gingembre mele d agrumes corses |
|
И тук по съвет на Клод, който е стар познавач на кухнята на този фамозен ресторант и личен приятел на шеф Виолие, сменихме основното(или както го наричат топлото) плато и ядохме нещо забележително: костен мозък от гръкляна на телето, изключително топящо се в устата и сочно ястие. |
|
Сирената много добре подбрани и поднесени изкусно, със съвети за хляба(различен от този с който почнахме) подходящ за тях(особено голямо впечатление ми направи оня с плодовете в него от горната снимка, който специално със сирената се връзва невероятно), както и за реда по който трябва да се консумират,цитирам по памет: свежи, полутвърди, твърди, но пак си има и други тънкости. |
|
Mille-fruits aux Baies rouges de l Ardeche |
|
Bouchees de Peche de vigne |
|
Сорбе и сладолед, с възможност за избор от разнообразните вкусове. |
|
Сладките за кафето. |
|
"За Петя, няколко открития за вашето удоволствие. С цялото ми приятелство: Беноа Виолие 16.06.2012 |
|
Това е едно от двете примерни менюта на майстор Беноа. Тук са описани 10 ястия, но лично аз преброих 15, без да разделям сирената по видове и да броя хляба, и то не един вид...Царско угощение! |
|
Довиждане маестро, благодаря за виртуозния спектакъл! |
За нас изкушените от кулинарията да посетим ресторанта на шеф Виолие е както за вярващите да отидат на Божи гроб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар