Translate

четвъртък, 28 юни 2012 г.

La Vie en rose

Торта с френски макарони. Да превърнем дефекта в ефект. Или как оползотворих провалените си френски макарони(цели 2 дози).Любовта ми с тези френски бижута се оказа несподелена...
-3 блата, получени при несполучлив опит за направа на френски макарони, така че те да се разлеят и слеят напълно
За крема:
-600гр филаделфия
-250гр краве масло

(размекнати на стайна температура достатъчно, че да се разбият на крем)
-400гр пресята пудра захар
-няколко капки червена боя(за да се оцвети в розово крема)
-2с.л.заквасена сметана
Сиренето и маслото се разбиват на пухкав крем, добавя се пудрата захар, боята и сметаната.Реди се тортата във форма с подвижно дъно като се редуват блат и крем,
с който се полива обилно отгоре и се оставя в хладилника да стегне поне 24 часа. Отстраняват се стените на формата и тортата се облепя отстрани и отгоре с 1 доза розови френски макарони, достатъчно сплескани, за да не стават за сервиране самостоятелно, но все пак достатъчно кръгли и плоски, че да се залепят за крема.

Няма коментари: