Translate

четвъртък, 28 юни 2012 г.

Салата с авокадо

Купих 2бр авокадо с намерението да приготвя гуакамоле, но в последствие реших, че не ми се връзва с менюто и така горкото авокадо остана да се подмята из хладилниците.И понеже не за първи път се случва, колебаейки се дали да го използвам в плодова или друга салата, да го забравям, сега съм твърдо решена да го оползотворя.Ето какво е да не си ни рак, ни риба т.е. всички да мислят че си зеленчук, а ти да си плод, да притежаваш много качества(хранителни), но да не блестиш с кой знае какви задоволяващи рецепторите(разбирай вкусови) и въобще нещо много философски задълбах, затова ето рецептата:
-сока на 1 лимон
-2бр авокадо, обелете го, отстранете костилката, нарежете го на кубчета и го залейте с лимоновия сок да не потъмнява
-5-6 домата, нарязани на кубчета
-магданоз, нарязан на ситно
-3-4 твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета
-сол
-зехтин
-3-4 скилидки пресован чесън
-2-3 стръка зелен лук, нарязан на ситно(или сибулет)
-сушен риган(по желание)

Няма коментари: