Translate

неделя, 3 юни 2012 г.

Целувки

След като правих еклеровата торта ми останаха 9 белтъка и реших, че е крайно време да подновя опитите си с целувките.Прочетох, че пропорцията е 1 белтък - 4 с.л.захар или равно количество, напр, 1 ч.ч.белтъци - 1ч.ч. захар., на трето достоверно място се твърдеше съотношение 1 към 2 белтъци-захар, като половината захар се прибавя в началото на бъркането, а останалата половина постепенно.За печенето вариантите бяха 90, 100, 110 гр, а за времето от 1 до 4-5 часа.


5 белтъка (съвсем пресни)
30 с.л. захар (съотношението е : на 1 белтък – 6 с.л. захар)
3-4 ванилии
Сушат се 2-3 часа на 50 градуса

Целувки



5 белтъка (съвсем пресни)
30 с.л. захар (съотношението е : на 1 белтък – 6 с.л. захар)
3-4 ванилии

Няма коментари: