Translate

понеделник, 18 юни 2012 г.

Торта "Линц"(Линзерторта 1 0ригинал!)


Тази торта фигурира неизменно в 10-ката на най-известните торти в света, заедно с други австрийски торти.
-250гр брашно
-150гр масло
-150гр пудра захар
-100гр лешници
-1 яйце
-1 пакетче бакпулвер
-300гр конфитюр от касис
-настърганата кора на 1 лимон
Маслото се разтопява и се добавя захарта, след това пресятото брашно, лешниците, яйцето, бакпулвера, лимоновата кора.Бърка се и се меси до получаване на хомогенна смес, след това се слага в хладилника за 1 час.Отделя се 2/3 от тестото и се разточва на кора с дебелина 1,5 см, слага се в подходяща кръгла тавичка, обилно намазана с масло и поръсена с брашно, намазва се с дебел пласт конфитюр, останалото тесто се разточва, нарязва се на ивици и с тях се оформя ромбовидна решетка.Тя се намазва с разбито яйце и тортата се изпича в предварително загрята на 200гр фурна за 40мин. Увита добре във фолио, тортата може да престои 1 седмица преди консумация и ще стане още по-хубава.

Няма коментари: