Translate

сряда, 6 юни 2012 г.

Панирано сирене Гауда

Гауда е традиционно холандско полу- твърдо сирене с минимум 30-48% масленост, произвеждано от краве мляко. Името произлиза от град Гоуда, близо до Ротердам. Като вкус е най-близко до вкуса на нашия кашкавал или поне според мен. Използвам начина, по който мама панира .Това е най-обикновенния начин за паниране на кашкавал, който моята майка използва, но е много вкусен. Има само 3 хитрини:

Първата:
потапяте парчетата кашкавал в студена вода, преди да ги оваляте в брашното
Втората:
прибирате ги във фризера и ги изкарвате, точно преди изпържването
Третата:
пържите в силно сгорещена мазнина
-300гр сирене Гауда/ако е меко, също можете да го сложите във фризера да се стегне преди нарязването, така парчетата стават равни и еднакви/
 -чаша ледено студена вода за потапяне на парчетата сирене
-брашно за овалване
-2 яйца, разбити с малко сол за паниране
-мазнина за изпържване

Няма коментари: