Translate

понеделник, 3 март 2014 г.

Лодки от тиквички с кайма

- 1 кг тиквички
- 500 гр кайма
- 1 яйце
- сол
-черен пипер
-джоджен
- 1 глава настърган лук
- 2 скл. пресован чесън
- 2-3 с.л. дом. пюре
- 2-3 с.л. олио (може и без тях, особено, ако каймата е мазничка)


Издълбайте, доколкото е възможно сърцевината на тиквичките, оформяйки лодки.
Бланширайте ги за няколко минути в посолена вода. Омесете каймата с гореизброените продукти, като добавите към нея
и ситно нарязаната сърцевина от тиквичките.
Напълнете лодките с получената смес, наредете ги в тавичка,


долейте малко водичка и ги изпечете на 180 гр до зачервяване.
Много вкусно би било, ако точно преди да изключим фурната поръсим лодчиците с настърган кашкавал, пармезан или Грюер, но това значи още доста допълнителни калории, затова може да им ръснем червен пипер за разкош. А защо не и двата варианта ? За всекиго по нещо.

Няма коментари: