Translate

неделя, 23 март 2014 г.

Брюкселско зеле по фламандски

Съставки (4 порции):
  • 1 кг. брюкселско зеле
  • 125 гр. масло
  • 2 скл. пресован чесън
  • 1/2 ч.л. мляно индийско орехче
  • Чер пипер
  • Сол





 Приготвяне и сервиране:


Зелето се сварява в подсолена вода докато омекне - ок. 15 мин. Изважда се и се оставя добре да се отцеди.

Маслото се нагрява в  тиган до покафеняване. Добавя се чесъна.
Зелето се запържва в маслото до златикто кафяво като се бърка или просто се залива с задушения в маслото чесън.  Сервира се горещо, като се поръсва с индийско орехче, сол и пипер, обикновено като гарнитура към меса.

Няма коментари: