Translate

събота, 8 март 2014 г.

Стек Тартар

- 1/2 кг. сурово смляно/дребно накълцано говеждо филе, замразено за 14 дена и размразено. Разбира се, основна препоръка е да се използва качествено органично месо от здрави животни с доказан произход.
– Средна глава червен лук, смлян
– 1/4 чаша ситно нарязан магданоз
– 3 супени лъжици горчица, за предпочитане Дижонска 
– 2 сурови яйчни жълтъка
– морска сол, черен пипер, червен пипер
--пожелание може да се добави и 1 с.л. наситнени каперси
Смесваме жълтъците с говеждото, лука, горчицата и магданоза и подправяме на вкус. Стек "Тартар" се оформя с помощта на метален пръстен и се сервира с препечен хляб с масло и зеленчуци,
но Дюкан казва само със зеленчуци, моля !
Публикуване на коментар